Bejaarde dame slachtoffer van babbeltruc

zondag 1 november 2015

Culemborg - De politie is een onderzoek gestart naar een diefstal van sieraden uit de woning (in de Culemborgse wijk Terweijde) van een 88-jarige dame.

Zij liet op zaterdag 31 oktober rond 10.00 uur een man in haar woning die zich ten onrechte uitgaf als politieman. De man zei dat hij haar wilde adviseren op het gebied van inbraakpreventie. Toen hij was vertrokken, bleken er sieraden te zijn verdwenen.

De dader was ongeveer 40-50 jaar oud en had een Noordafrikaans uiterlijk en een stevig postuur. Hij is ongeveer 1.80 meter lang en had een onverzorgd uiterlijk.

Lees ze goed door en bespreek ze desnoods met bijvoorbeeld uw moeder, vader of goede vriend(in).

 

-Kijk voor u uw deur open doet, eerst wie heeft aangebeld. Kent u de persoon niet en vertrouwt u het niet? Vraag dan eerst wie hij/zij is en wat hij/zij komt doen. Vertrouwt u het nog niet? Bel dan 112.

 

-Open de voordeur bij woongebouwen met een centrale toegang alleen voor uw eigen bezoek. Kijk door het raam, de deurspion of gebruik de intercom.

 

-Zorg dat u de deur op een kier kunt zetten, bijvoorbeeld met een deurketting of kierstandhouder. Of laat een kijkgaatje in uw deur maken. Zo kunt u zien wie er voor uw deur staat zonder uw deur open te doen.

 

-Medewerkers van een bank, een verzekeringsmaatschappij en zelfs de thuiszorg komen nooit onaangekondigd bij u aan de deur. Zij maken altijd vooraf een afspraak!

 

-Vraag bij twijfel om een legitimatie, ook als de persoon zegt namens de gemeente, een bedrijf of een instelling te komen. Indien u dan nog twijfelt aan diens goede bedoelingen, is het verstandig om vóór dat u de persoon binnenlaat ter controle te bellen naar het betreffende bedrijf of instantie.

 

-Personen die zich niet kunnen of willen legitimeren, laat u gewoon niet binnen. Als u het niet vertrouwt, bel dan direct de politie via telefoonnummer 112 en geef het signalement door van de persoon die aan de deur stond.

 

-Geef nooit uw bankpas en/of pincode af. Ook niet aan medewerkers van de bank of politie.

 

 

Voelt u direct wantrouwen tegen onbekende bezoekers en/of zijn de daders zijn nog in de buurt, bel dan direct de politie via alarmnummer 112.

 

 

2015530153

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zoelmond | 112 alarmeringen Zoelmond | Goedkoop Tanken in Zoelmond | Supermarkten in Zoelmond | Weerbericht Zoelmond