Fietser zwaargewond na asociaal gedrag

woensdag 25 maart 2009

Zondagmiddag is een 64-jarige man uit Tiel gewond geraakt toen hij met zijn racefiets op de Achterstraat in Asch reed. De man kreeg een duw van een wandelaar en kwam daarbij te vallen.
De 64-jarige man uit Asch reed met zijn racefiets over de Achterstraat. Enkele tientallen meters voor hem zag hij twee honden lopen. Enkele meters daarachter liep een man en een vrouw met een wandelwagen. De fietser stopte in de buurt van dit stel en vroeg of de honden even aangelijnd konden worden, zodat hij veilig kon passeren. De man op de racefiets kreeg direct een grote mond en er werd met de honden gedreigd. De fietser had geen zin in een confrontatie en probeerde het stel en de honden te passeren. Tijdens het passeren klikte de fietser zijn schoenen weer vast in de pedalen en probeerde weer vaart te maken. Bij het wegfietsen kreeg hij een duw van de onbekende man. Omdat hij niet snel genoeg uit de pedalen kon komen, viel hij op zijn heup en arm. Daarbij brak hij zijn heup. Het stel liet de man in hulpeloze toestand achter. Uiteindelijk kon het slachtoffer na enkele minuten uit de pedalen komen en hulp vragen bij omwonenden. De man is overgebracht naar het Rivierenland Ziekenhuis in Tiel. De eigenaar van de honden wordt verdacht van zware mishandeling en het achterlaten van het slachtoffer in hulpeloze toestand. Signalement De man zou tussen de 30 en 40 jaar oud zijn. Blank en ongeveer 1.90 mtr. lang zijn. Hij droeg een bril en had een grijze visgraat jas aan. De man had twee bouviers bij zich. De politie wil graag in contact komen met getuigen die menen wat gezien te hebben of weten wie de mogelijke dader is. Meld dit dan bij de politie van team Culemborg, te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. (14)

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zoelmond | 112 alarmeringen Zoelmond | Goedkoop Tanken in Zoelmond | Supermarkten in Zoelmond | Weerbericht Zoelmond